Ons werk

Ontspanning

De moeders in de sloppenwijk van Arraial d’Ajuda hebben vaak geen tijd en geen mogelijkheden om met hun kinderen te spelen. Er is geen geld om iets leuks met ze te ondernemen. Sorriso Kids organiseert regelmatig unieke dagen voor de kansarme kinderen met onder ander schminken, verkleden en wat lekkers. Voor €2,50 per kind kan Sorriso Kids al een uitje verzorgen.

Opvang

In de arme wijken wonen veel alleenstaande moeders. Kinderen, zelfs baby’s, worden de hele dag opgesloten of op straat achter gelaten omdat hun moeder moet gaan werken. In veel andere gevallen belanden kinderen op straat omdat ouders niet voor hun kind willen of kunnen zorgen.

Sorriso Kids werkt samen met een lokaal opvangcentrum dat zorg biedt aan 130 kinderen per dag in de leeftijd van 1 tot 16 jaar. De kinderen worden van de straat gehouden en krijgen de hoognodige zorg en aandacht die ze verdienen.

Sport

Sorriso Kids houdt zich bezig met de sociale ontwikkeling van kinderen. Sport helpt de kinderen met elkaar te leren spelen en zich te concentreren. Sportlessen Capoeira (Braziliaanse vecht-dans) bieden daarvoor uitkomst. Dankzij Sorriso Kids wordt er vijf keer per week lesgegeven. Elk kind kan deelnemen. Een maand sportles per kind kost €10,-.

voeding

Goede voeding is onmisbaar als je opgroeit. Sorriso Kids zorgt ervoor dat de kinderen van het opvangcentrum dagelijks een verantwoorde maaltijd krijgen. Natuurlijk zorgen we ook af en toe voor iets lekkers. Een bord gezonde voeding kost € 1,- per kind.

Scholing

Door gebrek aan tijd of interesse van hun ouders lopen kinderen vaak achter in hun algemene ontwikkeling. Sorriso Kids besteedt aandacht aan basisontwikkeling zoals leren tellen, goed praten, dankjewel zeggen, samen spelen, op je beurt wachten, delen en hygiëne. Daarnaast wordt er les gegeven in: Engels, muziek, borduren en informatica en er is een leeskamer. Een maand schoolspullen voor 1 kind kost € 5,-.

Zorg

Door het leven op straat krijgen de kinderen regelmatig medische problemen. Elk half jaar moet een kind een wormenkuur krijgen om gezond te blijven. Daarnaast is er vaak geen geld voor medicijnen als ze ziek zijn. Sorriso Kids zorgt dat medicijnen verstrekt worden als dat nodig is. Een wormenkuur bijvoorbeeld kost €7,50 per kind.